Enkele reacties op Summer’S en Winter’S Cool …

Wij wisten het eigenlijk zelf al wel: de Summer’s en Winter’s Cool trainingen zijn echt goed. Maar om je zelf nu op de borst te gaan kloppen …
Daarom zijn we ook zo trots op de reacties die we toegestuurd krijgen van ouders die hun kind drie, vier of vijf dagen aan ons hebben toevertrouwd. Zij weten natuurlijk als geen ander hoe hun kind ervoor stond en hoe hun kind na de Summer’s of Winter’s Cool vooruit is gegaan.
De ouders prijzen vooral de typische Beter Bijles strategie waarmee wij ons onderscheiden: het aanleren van een effectieve aanpak om teksten te doorgronden. Het analyseren van een tekst is immers niet alleen belangrijk bij taal; ook rekenen bestaat voor een groot deel uit begrijpend lezen. Een kind moet namelijk wel eerst het verhaaltje begrijpen voor het de juiste som eruit kan halen.

Schermafbeelding 2013-02-26 om 21.25.27
Ons rekenonderwijs wordt door ouders eveneens als zeer goed beoordeeld. Een effectieve uitleg zonder poespas leidde tot grote vooruitgang bij alle leerlingen.
Tenslotte wordt onze eindrapportage door ouders als zeer waardevol ervaren. Deze eindrapportage bestaat uit een uitgebreide foutenanalyse van de gemaakte uitstaptoets (deze wordt gemaakt op de laatste dag van Summer’s of Winter’s Cool) plus een observatieverslag van het kind op punten als tempo, motivatie, concentratie, werkhouding en doorzettingsvermogen.

Creëren van begrip en sprongen vooruit maken, dat is ons doel. We doen dit aan de hand van een duidelijke uitleg en intensieve begeleiding. Dat we daarin slagen, dat kunt u lezen uit onderstaande reacties:

Beste Peter,

Allereerst wil ik je enorm bedanken voor de manier waarop jij en Jacquelien met Michael en Caelian hebben gewerkt. Je garandeerde dat je ze in een week heel groep 7 zou laten doen en je hebt geen woord teveel gezegd. De jongens gingen die week in de zomervakantie en de zaterdagen in januari met veel plezier naar Amsterdam! Ik heb ze nog nooit zo enthousiast gezien en gehoord over school! Begin groep 8 bleek al dat ze veel aan de Summer ‘S Cool hadden gehad. Vooral Caelian heeft een topjaar gehad met geen cijfer onder de 9. Ook Michael had een prachtig rapport, hoge cijfers, behalve op de Cito toetsen van begin groep 8.

Michael en Caelian begonnen met veel zelfvertrouwen aan de Cito. Ze hebben dan ook boven verwachting gepresteerd! Michael heeft 540 punten gehaald en Caelian 550! (550!)
Caelian neemt nog even contact met je op over een taart?!?
Je begrijpt: een trotse moeder en een zo mogelijk nog trotsere vader!

Ook als de jongens minder hadden gescoord, zou ik zeker aan iedereen aanraden hun kind een week bij jou op bijles te brengen.
Het heeft ze goed gedaan op school, hun zelfvertrouwen is groter geworden, maar ik weet ook zeker dat ze er profijt van hebben om deze dagen jou als docent en rolmodel te hebben gehad!
Ik vind de positieve invloed die jij op ze hebt gehad heel bijzonder!

Met vriendelijke groet,
Daniella Gerstel-Visser

Beste Peter,

Wij zijn (nog steeds) zeer tevreden met de trainingen die Ziya gevolgd heeft! De feedback, de tijd en aandacht dat aan een ouder besteed wordt voor uitleg, de rapportages en
de afspraken die gemaakt zijn, zijn wat ons betreft altijd nagekomen!
Het feit dat Ziya op een hoger niveau is “getild” dat leidde naar een VWO advies geeft alleen maar aan dat de wijze waarop de trainingen worden gegeven heel
erg waardevol en nuttig (kunnen) zijn. Wij zijn wel van mening dat een kind gemotiveerd moet zijn om het uiterste te willen halen. Of het nu VMBO of VWO is.
De motivatie werd heel erg gestimuleerd door het samenwerken tijdens de trainingen en een dolletje op zijn tijd om vervolgens weer serieus aan het werk te gaan.
Dit sprak Ziya enorm aan. Het was zeker geen straf om de trainingen te volgen. Je moet weten dat Ziya liever voetbalt op de zaterdag!
Het was een ontspannen sfeertje, alsof de leerlingen elkaar al jaren kenden.
Begrijpend lezen is inderdaad een stuk begrijpelijker geworden. Rekenen is een stuk eenvoudiger geworden, omdat de uitleg ook eenvoudiger en duidelijk is.
Hoe simpel kan het soms toch zijn.
Maar goed, de kunst is natuurlijk hoe je dit uitlegt aan kinderen uit de groepen 7 en 8.
Het is niet altijd de manier waarop zij het op school krijgen, maar de basis is hetzelfde. Eenvoudiger.
Ziya heeft het als zeer prettig ervaren om bij jullie deze trainingen te mogen volgen.
Hij zal zeker nog gebruik maken van jullie diensten!

Groeten,

Ziya & Raymond

Weetjes
Interessant/Indrukwekkend
Nieuwe
Tips
Excellent
Relaxter de Cito week in

Super

Cito
Opdrachten
Optimaal
Leerzaam

Dank jullie hartelijk, voor al deze wijze lessen, de heerlijke broodjes, drinken, het was GEWELDIG!
Het verslag was duidelijk en overzichtelijk!

Met vriendelijke groet, Roos en Brigitte

Hi Peter en Jacquelien,

My daughter was in the British school for six years and only the last 1.5 years attended a Dutch school. I was quite confident about her maths level but Dutch really worried me. That was the main reason why I first bought the Oefenboek for Y8 and later enrolled her in the Winter’s Cool.  I felt sorry that I found this courses quite late. Otherwise, we would probably try out summer and/or other longer courses. I was very satisfied with the quality of the course, as my daughter felt more confident. I personally liked the section about tips and tricks. By all means we liked the Oefenboek for Y8. I would expand the book to include a big list of words, that have ever been tested in woordenschat section, for example in the last 10 years. I have  two other kids and I already plan to enrol them in various courses/materials provided by Beter Bijles.

regards,
Guldana

Beste Jacquelien en Peter,

Hierbij wil ik jullie enorm bedanken voor de geweldige begeleiding voor zowel de entreetoets (groep 7) en de Summer en Winter’s Cool (groep 8).
Mijn beide kinderen, Louise en Laurens zijn van een Havo-advies naar een Havo/Vwo advies gegaan in groep 8.

Het is, denk ik, de combinatie geweest van de Summer en Winter’s Cool en het oefenboek waar alle spellingsregels, werkwoordspelling, studievaardigheden, en rekenvaardigheden nog eens heel goed worden uitgelegd, wat de kinderen tot een hogere prestatie heeft gebracht. Ze hebben iedere week ook thuis opgaven uit het oefenboek gemaakt zodat de vraagstelling op de entreetoets en citotoets geen probleem voor ze is geweest.

De kinderen vonden zowel de Summer’s Cool als de Winter’s Cool heel erg leuk.
Ze hebben het niet als een “echte school” ervaren maar meer als een leuke groep met kinderen ( uit het hele land) die allemaal streven naar een goede cito-uitslag.
Daarom waren ze ook enorm gemotiveerd, en de afwisseling met het buiten spelen met de groep en ’s morgens al je lunchwensen kenbaar maken, maakte het voor de kinderen een zeer ontspannen leerplek waar ook af en toe tijd was voor een leuke grap !

Al met al, we vinden het een enorme aanrader voor kinderen, zeker als ze zenuwachtig zijn, of als er nog wat punten voor verbetering zijn, want jullie, Jacquelien en Peter hebben “Engelengeduld” en proberen het beste uit je kinderen te halen !

Veel groeten,
Nathalie.

Beste Peter en Jacquelien,

Nog veel dank voor een positieve bijdrage aan Lara’s zelfvertrouwen.
Ze straalt weer.

Janine

Beste Peter,

Met veel genoegen kunnen we zeggen dat we tevreden zijn over de trainingen die Dohaa gevolgd heeft. Het is duidelijk dat ze vooral op het gebied van rekenen een mooie sprong heeft gemaakt. Dohaa heeft de training zelf ook als prettig en verhelderend ervaren.

Ik zit  met smart te wachten wanneer mijn zoontje bij jullie terecht kan voor de entreetoets training.

Tenslotte geeft het rapport, aan het eind van de training, naast haar karakterschets, een goed beeld waar Dohaa op vooruit is gegaan en waar ze nog aandacht aan zou kunnen besteden.

Met vriendelijke groet,
Mw. Abbas

Hallo Peter en Jacquelien,

Sam merkt op school goed dat hij bij jullie is geweest, met name bij spelling en de redactiesommen. Hij heeft hierdoor ook meer zelfvertrouwen gekregen.

Vriendelijke groet,
Heidi

Beste Peter,

Ik wilde bellen of mailen nadat we de definitieve cito-score binnen hebben!
Maar ik kan je natuurlijk alvast melden dat we ontzettend blij zijn want zijn advies is van vmbo-t/havo naar havo-vwo gegaan.
En met een cito van 545 of hoger wordt dat nog veranderd in vwo.

Adam is enorm vooruit gegaan en is rekenen zelfs leuk gaan vinden.
Daardoor kreeg hij natuurlijk steeds meer zelfvertrouwen en dat had hij nodig.

De dagen bij Winter’s cool waren volgens Adam erg leuk en leerzaam.
De rapportages naderhand waren duidelijk en goed om een indruk te krijgen op welk niveau Adam zat.

Al met al niets dan lof!

Heel veel dank voor jullie organisatie en inzet.

Met vriendelijke groet,  Marianne

Goedendag,

Wij willen jullie allebei bedanken voor de goede hulp
die jullie aan Yassine hebben gegeven.
Hij heeft Havo als definitief advies gekregen.
Voor rekenen heeft hij een B gehaald en voor begrijpend lezen zelfs een A.
Dus jullie zullen wel begrijpen dat hij en wij erg trots zijn.
Jullie hulp heeft zeker bijgedragen aan de behaalde resultaten.

We willen jullie verder veel succes wensen.

Groetjes,
Familie Oubahssou

Beste Peter,
Ten eerste sorry voor de late reactie, want we waren op  wintersport en hebben even de cito- uitslag afgewacht. Het schooladvies is HAVO/VWO geworden en de citoscore is 543.
Als ouders zijn we heel tevreden en blij dat Sjors heeft meegedaan aan Winter’s Cool.
Hij heeft er heel veel aan gehad en heeft aanzienlijk beter gescoord dan op de entreetoets.
Sjors was hartstikke blij met jullie bijles waar hij goede tips heeft gekregen bij rekenen en begrijpend lezen. Hij is kritischer geworden bij het beoordelen van de tekst. Jullie rapportage was helder, duidelijk en treffend. Kortom we zijn zeer tevreden over Winter’s Cool.
Wij hopen dat jullie Winter’s Cool nog steeds houden want wij willen onze dochter ook inschrijven (volgend schooljaar zit zij in groep 8).
Wij hebben geen bezwaar als jullie onze reactie willen zetten op de site en Facebookpagina.

Met vriendelijke groet,
Nancy en Peter van Waart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s