School huurt voor 45.000 euro skybox bij Twente

Even een kleine compilatie van een paar krantenberichten van vandaag (dit verhaal wordt getagd in ‘kwaliteit van het onderwijs!)

De Twente onderwijsstichting Consent huurt voor 45.000 euro een skybox in het stadion van FC Twente. PvdA-Kamerlid Dijsselbloem wil onder meer van minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs horen of ze wist dat 45.000 euro aan onderwijsgeld wordt besteed aan de huur van een skybox, terwijl op de scholen wordt bezuinigd door klassen te vergroten.

De directie van de stichting, het bestuur van 33 basisscholen in de regio Enschede, komt maandag met een verklaring, zei een woordvoerder van Consent maandagochtend.

De Verklaring:

Dat de Twentse onderwijsstichting Consent een skybox in het stadion van FC Twente in Enschede huurt, helpt juist om de kosten van het onderwijs naar beneden te brengen. Zo kan de stichting de skybox gratis gebruiken voor vergaderingen, terwijl anders ruimte gehuurd moest worden.

Tuurlijk, vergaderingen móet je houden in een skybox; dit kan uiteraard niet gebeuren in een klaslokaal, de directieruimte van de school of in de kantine!! En dat dit dan € 45.000 kost….tja…da’s best wel goedkoop en het onderwijs lijdt er niet onder … tuurlijk!

Een Reactie op “School huurt voor 45.000 euro skybox bij Twente

  1. Schandalig! Als ìk iets wil bestellen voor €25,00, moet ik een aanvraag indienen bij mijn directeur…want dat moet berekend worden i.v.m. de bezuinigingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s