Rekenen met Sinterklaas

De stichting taal en rekenen heeft een aardig spel online gezet om het leren van handig rekenen te bevorderen. Eigenlijk is het spel leuk voor iedereen maar door kinderen vanaf groep 6 kan het ook al worden gespeeld.

De bedoeling van het spel is om voor elk symbool een getal te kiezen, zodat alle optellingen in het vierkant kloppen met de getallen die onder en rechts staan. Een leuke manier om de rekenvaardigheid te bevorderen. Het spel kan worden gespeeld op de site van rekenweb.nl.

Het SLO (Stichting Leerplanontwikkeling Nederland) timmert trouwens redelijk aan de weg om het algemene reken- en taalniveau in het onderwijs omhoog te krijgen. Via een tal van nieuwe initiatieven laat men zien hoe op verantwoorde wijze naar het referentieniveau voor rekenen, spelling en taal kan worden toegewerkt. Dit gebeurt rechtstreeks op de basisscholen, maar ook op de pabo. Op deze sites kun u meelezen over de nieuwe plannen en intiatieven.

Getalbegrip is noodzakelijk voor het leren rekenen. Maar het valt niet altijd mee om te peilen hoe het staat met het getalbegrip van leerlingen. Ook kan het lastig zijn om leerlingen te laten oefenen met specifieke onderdelen hiervan. Rondje Rekenspel, een pakket rekenspellen, helpt leraren en leerlingen op weg. In de spellen komen kennis, vaardigheden en inzichten op het gebied van
getalbegrip in samenhang aan de orde. Nog even wachten, maar in het voorjaar verschijnt de map Rondje Rekenspel met vijftig spellen rond getalbegrip. Uw basisschool kan u meer informatie geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s