HBO-opleiding onder vuur

Vier jaar gestudeerd en je diploma kan in de prullenmand. Vier jaar geld, tijd en moeite geïnvesteerd en bij je eerste sollicitatie krijg je te horen dat je net gekregen papiertje geen waarde heeft!

En hoe komt dat? Collega-studenten die langer tijd nodig hadden om hun studie af te ronden kregen zomaar een einddiploma. Goede cijfers waren niet nodig, een handtekening bleek voldoende te zijn. InHolland kon op deze manier van de overheid een bedrag van 10.000 euro per student overgemaakt krijgen.

De commissie Leers had al geconcludeerd dat hogeschool InHolland te makkelijk diploma’s uitdeelde aan studenten en nu worden dus de pijnlijke gevolgen hiervan in de praktijk zichtbaar. Het college van bestuur, bij monde van CEO Geert Dales, was niet op de hoogte van de frauduleuze handelingen, maar vindt alle kritiek wel begrijpelijk.

Het gaat hier helaas niet alleen om hogeschool InHolland. Er zijn al aanwijzingen dat ook bij andere hbo-opleidingen fraude wordt gepleegd om zodoende op een eenvoudige manier te kunnen cashen. De waarde van een hbo-diploma komt hiermee onder druk te staan, maar ook het algehele beeld van het onderwijs in Nederland heeft er weer een deuk bij gekregen.

Update 1: InHolland moet de teveel ontvangen gelden terugbetalen.

Update 2: De Raad van Toezicht heeft het vertrouwen in Geert Dales opgezegd. Dales vertrekt per direct bij hogeschool InHolland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s