Een nieuw schooljaar

De vakantie zit er op, vanaf vandaag is elke basisschool in Nederland weer van start gegaan. Ook wij hebben een tijdje niets gepubliceerd, maar vanaf nu zullen er weer regelmatig berichten te lezen zijn over school en studie.

Kinderen die nu zijn begonnen met groep 8 van de basisschool moeten zich, hopelijk met hulp van de school, gaan voorbereiden op de Cito-toets. Eén van de belangrijke onderdelen is spelling. Zoals ik al eerder heb geschreven is bijvoorbeeld het regelmatig lezen van een krantenartikel, het vervolgens opzoeken van de moeilijke woorden en het samenvatten van het artikel in twee of drie zinnen een hele goede oefening om begrijpend lezen en de woordenschat razendsnel op een hoger niveau te brengen.

Een leuke manier om je vaardigheid in spelling eens te testen, is het maken van het Groot Dictee voor kinderen. Via de volgende link kun je een poging wagen: http://grootdictee.nps.nl/page/grootkinderdictee?jaar=2009

3 Reacties op “Een nieuw schooljaar

  1. Ik heb samen met mijn zoon 2 grootkinderdictees gemaakt. Hij vond het erg leuk om te doen vooral omdat ik ook mee deed. Samen probeerden we zo weinig mogelijk fouten te maken, denkend aan de spellingsregels die we ook samen hebben geoefend uit het Entreeoefenboek Beter-bijles. We gaan het wekelijks doen.

  2. Wat fijn van Beterbijles dat jullie 3 weken voor de toets de mogelijkheid bieden om nog even alle mogelijke cito-opgaven doorlopen. Dit geeft mijn zoon heel veel zekerheid en verdrijft alle onzekerheid omdat hij nu goed weet wat hij doen moet om tijdens de toets de juiste antwoorden te kiezen.

  3. Beste Peter, we hebben veel gehad aan het oefenboek voor groep 8 de cito-toets vorig jaar. Onze dochter zit in de brugklas Havo/Vwo komt er ook een oefenboek Wiskunde met uitleg nivo brugklas onderbouw zou geweldige steun zijn net zo als de oefenboeken van je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s