Startschot voor verbetering onderwijs gegeven

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de PO-Raad organiseert in oktober een landelijke conferentiedag  “Scholen voor morgen – Blijvende kwaliteit!”. De conferentie is bedoeld voor leerkrachten, schoolleiders, intern begeleiders, taal- en rekencoördinatoren en andere professionals in en rond het primair onderwijs.

De leerkrachten zal worden verteld hoe zij de taal- en rekenprestaties van hun leerlingen op een opbrengstgerichte manier kunnen verbeteren. In eerste instantie is het natuurlijk nog steeds praten en is het maar afwachten wat de opbrengsten van deze conferentie zullen zijn, maar klaarblijkelijk is het startschot voor verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in gang gezet.

Sinds kort kunnen basisscholen een gratis voucher aanvragen, die recht geeft op gerichte ondersteuning van een expert. In de eerste maanden van 2010 hebben ruim 60 basisscholen een taal- of rekenaudit ‘geboekt’. Deze audits bieden scholen concrete handreikingen voor het verbeteren van hun onderwijs. De taalaudit bijvoorbeeld richt zich op  het taal- en leesonderwijs van de basisschool. Een taaladviseur van een onderwijsadviesdienst in de regio bekijkt de huidige situatie op de school en benoemd vervolgens de aandachtspunten van het taal- en leesbeleid en de kwaliteitszorg. Uiteindelijk worden concrete tips gegeven voor het verbeteren van het taal- of leesonderwijs. Op deze site staat informatie over scholen die hun taal- of rekenonderwijs al aantoonbaar hebben verbeterd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s