Entreetoets oefenen

Een goede score voor de entreetoets bereik je niet alléén met veel oefenen; minstens zo belangrijk (en helaas noodzakelijk) is een duidelijke en begrijpelijke uitleg van alle onderdelen van deze belangrijke toets in groep 7.

‘Oefenen voor de Entreetoets’ is de meest complete manier om je voor te bereiden op de entreetoets. Het lesmateriaal dat wij in onze bijlessen gebruiken, is gebundeld in een handleiding van ruim 110 pagina’s. In deze handleiding van Beter-Bijles worden alle onderdelen van de entreetoets – taal, begrijpend lezen, rekenen en studievaardigheden – intensief behandeld. Een ruime hoeveelheid oefenopgaven en een aantal oefentoetsen completeren de bundel.

Het is onterecht dat er op de basisschool weinig aandacht wordt besteed aan voorbereiding op de entreetoets. Terwijl er voor de cito-toets in groep 8 gemiddeld zo’n drie maanden wordt geoefend, wordt de entreetoets behandeld als een ondergeschoven kindje. En dat is opmerkelijk, omdat vanaf dit jaar het resultaat van deze toets belangrijker is dan het resultaat van de cito-toets in groep 8: op basis van de resultaten van de entreetoets wordt een schooladvies afgegeven.

Beter-Bijles hanteert een eigen, succesvolle lesmethode die is gebaseerd op datgene wat een leerling van groep 7 voor de entreetoets moet weten. In de methode wordt aandacht geschonken aan de benodigde basiskennis en aan de theorie achter de specifieke toetsonderdelen. Vervolgens wordt met sommen specifiek geoefend op het soort opgaven en de vraagstelling zoals die in de toets voorkomen.

In het rekengedeelte van de handleiding worden naast de belangrijke ‘rekentips and tricks’, de volgende onderdelen uitgelegd: breuken, kommagetallen, procenten, verhoudingen, afstand, oppervlakte en inhoud. In het taalgedeelte wordt ingegaan op werkwoordspelling, persoonsvorm, husselteksten, gatenteksten, begrijpend lezen en woordenschat. Tenslotte wordt in het hoofdstuk studievaardigheden alle benodigde informatie gegeven over schema’s, grafieken, tabellen en diagrammen.

Bestellen? Je kunt de syllabus bestellen via deze link: http://www.beter-bijles.nl/bestel.php?oefenboek=entreetoets. De prijs bedraagt € 72,50 (incl. verzendkosten).

Een tweetal voorbeeldpagina’s uit de oefensyllabus: de inhoudsopgave en een pagina uit het gedeelte rekenen (klikken voor groot)…..

3 Reacties op “Entreetoets oefenen

 1. Beste Peter,

  Dit jaar kochten wij jouw syllabus “entreetoets groep 7” voor onze zoon Tim. Wij hebben alles goed met hem doorgewerkt en hij heeft goed geoefend. Hoewel we zijn uitslagen nog niet hebben, was hij heel enthousiast en vond de toetsen makkelijk. Alleen leestekens vond hij lastig. Dat is ook niet uitgebreid behandeld in de gids, maar schijnt niet belangrijk te zijn. Ik ben je erg dankbaar voor de goede uitleg. Ik weet zeker dat hij het daardoor niet te vergelijken zoveel beter heeft gemaakt!!!

  Voor de Cito’s van het Leerling volg systeem in juni aanstaande, wat kan hij dan het beste oefenen?
  Ik zie dat er net een nieuwe gids voor groep 8 is. Komt er voor het schooljaar 2012/2013 ook weer een nieuwe groep 8 syllabus?

  Alvast bedankt voor de informatie en ook nog voor de goede gids!

  Met vriendelijke groet,
  Karin Rijksen

 2. Beste Peter,

  Inmiddels hebben we het boek ontvangen.
  Het voldoet helemaal aan mijn verwachtingen.
  Mijn zoon ziet het weer helemaal zitten.

  Groeten,
  Saskia

 3. Beste heer Meijer,

  Ik heb gisteren bij de post het oefenboek voor de entreetoets ontvangen.
  Bedankt voor de snelle service.

  Verder vind ik het boek + de inhoud er keurig en overzichtelijk uit zien.
  Ook de uitleg over bepaalde onderwerpen is erg fijn.
  Zo wist mijn dochter bijv. de persoonsvorm alleen te vinden door de zin vragend te maken.
  Maar door de uitleg weet ze nu ook dat er nog meerdere mogelijkheden zijn om de persoonsvorm te zoeken.

  Ik heb nog nooit zo’n duidelijk oefenboek gezien.
  Bepaalde onderwerpen zijn op school ook nog nooit behandeld.
  Maar wij kunnen hier zeker mee aan de slag.

  Super bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Chantal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s