Entreetoets: oefenen met procenten

Het onderdeel rekenen van de entreetoets is met 90 vragen goed vertegenwoordigd. Wanneer je alle rekenopgaven van de toets bekijkt, valt op dat bijna de helft gaat over procenten, breuken en kommagetallen. Op de bijlessen hier leg ik altijd uit dat al dit soort sommen goed zijn op te lossen met een verhoudingstabel: als je eenmaal begrijpt hoe verhoudingen werken, kun je geen fouten meer maken met procentensommetjes.

Om een indruk te geven van het soort sommen dat je kunt verwachten op de entreetoets heb ik hieronder een voorbeeldtoets gezet. Als je deze opgaven goed kunt maken, hoef je je voor dit onderdeel van de  rekentoets geen zorgen te maken.

procenten, breuken, decimalen

Een Reactie op “Entreetoets: oefenen met procenten

  1. Ik ben Jaap Jacobs, leerkracht obs de Kweekvijver in Oostzaan en geef les aan groep 7. De entree toets is vorig jaar minder goed gemaakt dan verwacht. ik wil nu bewijzen wanneer 1x per week de cito vaardigheden in- oefen, je resultaat zal verbeteren. Graag zou ik het oefenboek entreetoets bestellen, nota bijgevoegd, deze wordt dan door school betaald.
    adres

    obs de Kweekvijver
    paling 2
    1511 LK Oostzaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s