Vragen over entree- of Cito-toets

Over ruim vijf weken krijgen de kinderen van groep 7 de entreetoets voorgeschoteld. Maar wat houdt die toets precies in en wat kan uw kind verwachten? Hoewel ik in een aantal vorige posts heb geprobeerd één en ander te verduidelijken, kan ik me voorstellen dat er veel vragen over blijven. In de zoekopdrachten waar ik als blogbeheerder natuurlijk inzicht in heb, wordt veel gezocht naar allerlei onderwerpen die met de entree– en cito-toets te maken hebben. Daarom nodig ik u bij deze uit gebruik te maken van de ‘laat een reactie achter’-knop onder dit bericht en uw vraag te stellen. Ik zal uw vraag dan per omgaande beantwoorden.

2 Reacties op “Vragen over entree- of Cito-toets

 1. Mw. Denice Gillis

  De entreetoets geeft aan dat mijn zoon erg moeite heeft Spelling : niet werkwrd, werkwrd, wrdschat.Bij de studievaardigheden waren dat: informatiebronnen, kaartlezen. Met rekenen zit hij wel heel goed gescoord. Het voorl.advies is VMBO. Ik weet dat hij beter kan Gaarne uw advies voor de komende citotoets.

  • Beste mevrouw Gillis,
   Wat betreft spelling en studievaardigheden gaat het toch voornamelijk om vaardigheid en daardoor om het beheersen van de theorie. Onze syllabus Cito-toets biedt dan wellicht uitkomst. Alle – voor de Cito-toets benodigde – theorie wordt in dit boek eerst uitgelegd en vervolgens geoefend met tal van opgaven.
   Ook het onderdeel begrijpend lezen wordt natuurlijk uitvoerig behandeld, maar een betere vaardigheid hierin en het verruimen van de woordenschat kan uw zoon voorlopig het beste bereiken door veel te lezen. Elke dag een artikel op de voorpagina van een krant lezen (of via internet) en alle woorden die hij niet kent dan opzoeken. Hiermee wordt begrijpend lezen het snelst gestimuleerd en verbeterd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s